Door gebruik te maken van deze site gaat u akkoord met  onze Site voorwaarden en privacybeleid en het gebruik van cookies op onze site.
Slider Offer Banner
Aanbiedingen
ze1610 De Melkbus
Zwarte Cross
€ 279,50€ 199,50Normale prijs-€ 80,00 offPrijs
Nieuw
Red Devil Box
€ 67,50€ 60,00Normale prijs-€ 7,50 offPrijs
Blue Devil Box
€ 50,00€ 45,00Normale prijs-€ 5,00 offPrijs
Meest verkocht
FM38-MIX-2 Zylinderbommen
€ 14,95Prijs
Nieuw

Aangepaste Vuurwerkregels

Let op: sinds vorig jaar zijn er weer een paar aangepaste Vuurwerkregels van toepassing! 

Aanpassing Vuurwerkregels 2018 en 2019
De afgelopen jaren heeft de Tweede Kamer besloten dat het veilig afsteken van vuurwerk een speerpunt dient te zijn. 

Verplichte Vuurwerkbril en Aansteeklont
De Overheid heeft besloten dat vanaf dit jaar (2019) bij elke bestelling verplicht een vuurwerkbril en aansteek lont moet zitten. In samenwerking met de Branchevereniging zal hiervoor gezorgd worden. Als je de afgelopen jaren bij ons hebt besteld verandert er eigenlijk niets op dat gebied, wij stoppen immers al jarenlang een gratis vuurwerkbril en aansteek lont op onze kosten bij iedere bestelling. 

Verplichte Pijlenstandaard
Een ander besluit heeft te maken met de verkoop en afsteken van vuurpijlen. Bij iedere bestelling waar een pijlartikel in zit dient verplicht een veilige Lanceerbasis, ook wel Afsteek installatie of Pijlenstandaard genoemd, mee verkocht te worden. Dat betekent in de basis dat de besteller verplicht is om een Pijlenstandaard aan te schaffen. De winkelier krijgt de verantwoordelijkheid om hierop toe te zien. Inmiddels is ook bekend gemaakt dat als je bij het bestellen en/of afhalen aangeeft dat je er al één hebt, je er niet nog één aan hoeft te schaffen. Bestel je een pijlenpakket, losse vuurpijl of een pakket waar 1 of meerdere pijlen in zit? Zorg er dan in ieder geval voor dat je er een Pijlenstandaard bij bestelt als je die nog niet hebt. Je hebt er al één voor € 1,99!!

Verbod op F3: grote rollen, mortieren/single shots per 2020/2021.
Inmiddels is er ook al een wijziging voor volgend jaar (2020-2021) aangekondigd. Dit betreft een verbod op vuurwerk uit de zgn. categorie F3. 95% van het vuurwerk wat onder die categorie valt was al verboden vuurwerk voor particulieren. De enige uitzonderingen zijn de grotere rollen zoals de 100.000-klappers en de grote mortieren, ook wel grote single shots. Deze artikelen mogen na komend Oud & Nieuw niet meer worden verkocht en afgestoken. Dat betekent dat we ze dit jaar dus nog wel mogen verkopen en afsteken maar volgend jaar helaas dus niet meer.

Geen verbod op vuurpijlen en kleine single shots - mortieren - Thunderking
Via verschillende kanalen zijn er berichten verspreid dat de kleine single shot, ook wel mortier of Thunder King, en vuurpijlen vanaf dit jaar verboden zijn. Dit klopt niet. Wel wordt er gesproken over een mogelijk toekomstig verbod op de kleinere single shots maar voorlopig is hier nog geen officieel besluit over genomen. De kans is dus wel aanwezig dat er ooit eventueel een verbod op komt maar wanneer dat gaat gebeuren zullen we af moeten wachten.