Our Latest News

Categorie vuurwerk

 Volgens het Nederlandse vuurwerk besluit is vuurwerk in 4 categorieën ingedeeld. Deze categorieën geven weer hoe groot het gevarenrisico is.

 

Categorie F1

Cat 1 vuurwerk is de eerste en lichtste categorie. Categorie 1 levert weinig gevaar op. Dit is vuurwerk wat een laag geluidsniveau heeft en erg gebruikersvriendelijk is. Onder deze categorie valt vuurwerk wat buitenshuis, maar ook in een besloten ruimte of binnenshuis gebruikt kan worden. Denk hierbij aan knalerwten, trektouwtjes, confettibommen en fonteinen (moet nadrukkelijk wel omschreven staan in de gebruikershandleiding ‘voor binnenshuis’).

Vuurwerk wat onder deze categorie valt en buitenshuis gebruikt kan worden: Bengaalse fakkels, luchthuilers en grondbloemen.

Vuurwerk in deze categorie mag gekocht worden vanaf 12 jaar.

Categorie F2

Cat 2 vuurwerk levert weinig gevaar op en heeft een laag geluidsniveau. Dit vuurwerk is bestemd voor buitenshuis in een afgebakende plaats.

Veel van ons vuurwerk valt in deze categorie. 

Vuurwerk in deze categorie mag gekocht worden vanaf 16 jaar.

Categorie F3

Cat 3 vuurwerk levert middelmatig gevaar op en heeft een hoger geluidsniveau, maar is niet schadelijk voor het menselijk gehoor. Dit vuurwerk mag buitenshuis in een grote open omgeving aangestoken worden.

Voorbeelden van Categorie 3 vuurwerk zijn chinese rollen 

Vuurwerk in deze categorie mag gekocht worden vanaf 18 jaar.

Categorie F4

Cat 4 vuurwerk levert veel gevaar op en is alleen bestemd voor personen die gespecialiseerde kennis hebben. Dit vuurwerk is dus ook niet verkrijgbaar in onze winkel.